Szentes-Torkos Dóra
Pszichológia - Szentes-Torkos Dóra
 • Végzettség
 • Család- és párterapeuta (2012)
 • Integratív hipnoterapeuta (2017)
 • Klinikai és mentálhigiénés szakpszichológus (2017)
 • MunkahelyekCsolnoky Ferenc Kórház, Szülészeti és Nőgyógyászati Osztály, Perinatális Intenzív Centrum, 2017 óta
 • ElismerésekPszichológiai szempontok megerősítése a fenti osztályok munkájában.

PSZICHOLÓGIAI SZOLGÁLTATÁSOK – KLINIKAI SZAKPSZICHOLÓGUS

Pszichológusként kifejezetten a női életút fordulópontjaival, kérdéseivel és a párkapcsolat kihívásainak támogatásával foglalkozom. Kórházi munkámban feladatom a család megalakulása, a gyermekvárás és szülés-születés támogatása köré szerveződik, magánrendelésemen ezt a nővé válás, a kisgyermekes szülői lét segítése, a párkapcsolat gondozása egészíti ki.

Képzéseimben, továbbképzéseimben kimondottan ezekre a témákra specializálódtam. Mindennapos gyakorlatommal és az elsajátított technikákkal (relaxáció, meditáció, hipnózis, rendszerszemlélet) a lehető leghatékonyabb segítséget nyújtom a hozzám fordulóknak.

További információ: www.anyaol.hu

Miben tudok segíteni Önnek?

 • A makacs, visszatérő nőgyógyászati panaszok hátterében gyakran érzelmi tényezők állnak, melyek néhány pszichoterápiás alkalom alatt könnyen azonosíthatók és akár véglegesen feloldhatóvá válnak.
 • Az ismeretlen eredetű meddőség hátterében meghúzódó érzelmi gátak feltérképezése és oldása lényegesen könnyebb és rövidebb időt vesz igénybe, mint más terápiák.
 • Egy baba elvesztése nagyon szomorú és nehéz. Ezt a fájdalmat azonban a világ gyakran nem ismeri el. Találkozásainkon teret és időt kap a méltó búcsú.
 • A sérült gyermek születése hasonlóan fájdalmas. Közös munkánk során felszínre kerülhetnek a szülők különböző érzelmei, és együtt felfedhetjük, megerősíthetjük a család erőtartalékait, kapaszkodóit.
 • A magzattal való kapcsolat erősítése, tudatos építése segíti az anyai szerep kibontakozását, másfelől harmonikusabbá teszi a babát, születése után szociálisan nyitott, nyugodt gyermek válik belőle (ld. anya-magzat kapcsolatanalízis).
 • A szülésélmény feldolgozása, megértése nyugtatólag zárhat le egy időszakot, teret nyitva a gyermekkel való kiegyensúlyozott kapcsolatra, valamint a női identitás és a párkapcsolat érésére, továbbfejlődésére. Mindez történhet a baba vagy a kisgyermek jelenlétében is, különösen ha nála észlelhetők nehézségek (hasfájós, sokat sír, nehezen etethető, rosszul alszik). Ilyenkor a szülő-csecsemő konzultációban a saját gyermekkori, szülőkkel kapcsolatos élmények is előtérbe kerülnek.
 • Párterápia: bármely életszakaszban is jár a pár.

 

Az általam végzett egyéni konzultációk 50 percet ölelnek fel. Egy alkalom díja 12.000,-, és jellemzően heti-kétheti sűrűséggel követik egymást.

A párterápiás ülések 85 percig tartanak. Díjuk 18.000,-, és általában két-háromheti gyakorisággal zajlanak.

Első időpont telefonos/online űrlapkitöltést követően kapható. A további alkalmak gyakoriságáról, időpontjáról közösen döntünk.

6-8 alkalmas csoportokat is szervezek. Ezekre folyamatosan lehet jelentkezni, és a szükséges létszám (6-8 fő) kialakulása után indulnak, Termékenység, Szülésélmény-feldolgozás, Első hónapok a babával, illetve A kisgyermekes mindennapok kihívásai és azok megoldásai témákban. Aktuális tájékoztatók a rendelőben érhetők el. A csoportos foglalkozások díja 6.000,-/2 órás alkalom.

Telefon:+36 70 940 9105 (bejelentkezés hétköznap 13:30 és 14:30 között)

E-mail:kapcsolat@anyaol.hu