• VégzettségSport és személyiség fejlesztő coach
  • ElismerésekStartpont Alapítvány: kuratóriumi elnöki

Ruppert Petra vagyok. A Viola Medical Centerben mediátor, coach és szupervizor, azaz segítő szakember vagyok. Kinek segítek én és miben tudok segíteni? Erről szól bemutatkozásom.

Eredeti szakmám német nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár. Ehhez bátorság kellett, elhihetitek. Sok munkát kipróbáltam, de kamaszok tanítása az én szeretett és jól megfontolt hivatásom. 2000 óta ugyanazon a munkahelyen dolgozom. Nem kellett váltanom, mert körülöttem változott az intézmény, akadt kihívás bőven. Büszke vagyok rá, hogy Veszprémben nevelek kamaszokat, kihívást jelentő tehetségeket, fiatal sztárjelölteket, okosakat, szerencséseket, ápoltakat, szerényeket, élsportolókat, rossz tanulókat, zenészeket, szemteleneket, szobájukba zárkózókat és még rengeteg féle érdekes, értékes fiatalt. Két évtizede köztük élek, dolgozom velük, ismerem őket, szót értek velük, bizalmasuk vagyok és segítem élethelyzeteiket.

Erősségem nem a matematika. Vállalom. Viszont jól tudok kérdezni. Nyelvtanárként azt figyeltem meg, hogy könnyen elnyerem a diákok és szüleik bizalmát. Ebből kiindulva, úgy éreztem még többet szeretnék tenni értük az által, hogy nevelői munkám hatékonyabb és komplexebb. A célom, hogy diákjaimat úgy segítsem, hogy képességeiket maximálisan kibontakoztathassák. Az intézmény ahol dolgoztam, szakmunkásképző volt. Itt rengeteg konfliktussal találkoztam. Ekkor lettem mediátor. Nagyon szerettem látni, ahogy családok és osztálytársak békülnek ki közvetítésemmel.

Később az iskolánk profilt váltott, sport tagozatos gimnázium lett. Én német nyelvtanár maradtam, diákönkormányzatot vezettem, de amikor egy átlagon felüli öntörvényű, tehetségekkel teli osztályt megkaptam, úgy éreztem itt sok a kihozható maximum, de ehhez még nekem is tanulnom kell. Ekkor lettem sport és személyiség fejlesztő coach. Innovatív nevelői munkámra rengeteg pozitív visszajelzést kapok.

Jelenleg 12-22 év közötti fiatalok, utánpótlás sportolók, egyesületek, szülők és családok életét segítem élethelyzeteik megoldásában, önismeretükben és konfliktusaik rendezésében. Pozitív életszemléletemet és megoldásaim széles tárházát még több kamasz életébe szeretném eljuttatni. Nagy álmom vált valóra a Startpont Alapítvány megalapításával, ahol a kuratóriumi elnöki tisztet töltöm be. Szeretnék nyugdíjas néniként is szülők, tanárok, coachok és más fiatalokkal foglalkozó szakemberek hiteles segítője lenni. Ezért jelenleg szupervizor képesítésem megszerzésén dolgozom.

Boldog kamaszokat kívánok mindenkinek!

  • coach
  • mediátor
  • szupervizor