Bakk Zalán
Szexológia -
  • VégzettségSzent István Egyetem Pszichológiai és Pályatervezés Intézet

2009-ben főként fejlődéspszichológia, munkapszichológia és szereppszichológia tanulmányaim befejeztével Munkapálya és Karrier tanácsadó szakirányon diplomáztam a Szent István Egyetem Pszichológiai és Pályatervezés Intézetében.

2009-től dolgoztam pályaválasztási tanácsadóként és trénerként Pest megyei általános és középiskolákban fiatalok pályatervezését segítve.

2009-ben kedvesemmel összeházasodtunk, aki ekkor védőnő és gyermektáplálási szaktanácsadó. Következő évben megszületett a kislányunk és ezzel lehetőségem nyílt közelről megfigyelni az egyik meghatározó női identitást, az anyaszerepet. 2013-ban pedig megszületett a kisfiúnk.

2013 és 2014 között részt a vettem a Munka Kisgyermekkel elnevezésű, gyesről, gyedről a munkaerőpiacra visszatérni kívánó hölgyek munkapályájának újra tervezését támogató programban trénerként és coachként (egyéni konzultáció). Ebben az időszakban újra és behatóbban foglalkoztam a nemi szerepek pszichológiájával.

2014-ben szakmai vezetőként működtem közre egy tanártovábbképzési program magyarországi adaptációjánál, melynek témája a vállalkozói attitűd és kompetenciák fejlesztése volt.

2015-ben elvégeztem a Job Developer képzést és 2020-ig Job Developer-ként dolgoztam. A feladatom volt, hogy személyekkel és kis csoportokkal közösen olyan munka jellegű projekteket valósítsunk meg, amelyek támogatják a vállalkozói attitűdök és képességek fejlesztését, illetve a munkáltatók által olyan nagyon megbecsült tulajdonosi szemlélet erősödését.

Munkapálya tanácsadási munkám személyiségfejlesztési részének erősítése érdekében elsajátítottam a Magyarországon még kevésbé ismert szereppszichológiai megközelítést. Ennek lényege, hogy az életvezetést nehezítő depressziók, szorongások, kapcsolati-, viselkedési- és teljesítmény problémák megoldását a nemi és szakmai szerepek megerősítésével lehet hatékonyan elősegíteni.

Ennek következtében 2017 óta foglalkozom rendszeresen nők, férfiak és párok szexuálpszichológiai és szereppszichológiai megsegítésével.

Fontos érték számomra az altruizmus, abban találok megelégedést, ha mások életét, boldogulását előmozdíthatom.

A vizsgálat ára: