Babás jóga

A babás jóga foglalkozások a pozitív fizikai hatások mellett segítik a babák és a mamák összehangolódását egy mindkettőjük számára új élethelyzetben. A szülés az anyukák életét gyökeresen megváltoztatja és az addig megszokott nyitott életet egy otthonhoz kötött életstílus váltja fel. A babás jóga foglalkozások lehetőséget adnak a közösségbe kerülésre, az anyukáknak a feltöltődésre, ami természetes módon a babákra is hatással van.

A foglalkozások a ráhangolódás után az anyukák átmozgatása, bemelegítése, energiaszintjük emelése történik meg ászanákkal, majd a babák száraz masszírozása és jóga gyakorlatai következnek a csípő átmozgatásával, a végtagok mozgásának segítésével. Ezután közös gyakorlatok (hintáztatás, lovagoltatás, gördítések, emelgetések) a babákkal, amelyek jó hatással vannak a baba idegrendszerére és mozgásfejlődésére, emellett remek móka mind a babának, mind a mamának. Az óra végére a babák vérmérsékletüktől függően általában vagy nyugalmat kívánnak vagy még inkább az anyukák közelségét. Ezt figyelembe véve végezzük a közös relaxációt és a légzésfigyelést, amely az órát zárja.

  • segíti az egymásra hangolódást, erősíti a kötődést
  • segíti a szülés utáni depresszió megszűnését
  • a mozgás, a jógagyakorlatok az óra végi relaxációval természetes módon oldják a stresszt
  • a babák masszázsa és jógagyakorlatai segítik az emésztést, hozzájárulhatnak a mélyebb, nyugodtabb alvás kialakulásához
  • a masszázs és a babával végzett gyakorlatok kedvezően befolyásolják az idegrendszer fejlődését és a mozgáskoordinációt
  • a babák megtapasztalhatják más, hasonló korú babák jelenlétét, társaságát
  • az anyukák megoszthatják egymással tapasztalataikat, kérdéseiket
Tudnivalók a foglalkozásról

2-3 hónapos kortól lehet hozni a babákat, igény és személyes egyeztetés esetén előbb is.

Az órák 60 percesek, ezalatt bármikor megszoptathatod, megetetheted, tisztába teheted a babát, majd újra bekapcsolódhatsz a gyakorlásba.

Ha kisbabád az első néhány alkalommal nyűgös az órán, mindenképp légy türelmes! Kell egy kis idő, amíg hozzászokik a helyhez, a hangokhoz, a többi babához. Ha épp alvási időbe esik a foglalkozás, gyertek akkor is bátran, a baba nyugodtan aludhat az óra közben, te pedig kihasználhatod az időt, hogy egy picivel több figyelmet fordíthass magadra.

Mit kell hozni az órára?

Kis pléd, textilpelus a baba alá, amin a saját megszokott illatát érzi. Játék, innivaló a babának. Kényelmes ruházat neked és a babának a jógázáshoz.